För Ukraina

Den ryska invasionen av Ukraina har öppnat ett nytt, mörkt kapitel i Europa. Bilder och minnen från tidigare konflikter känns plötsligt påtagliga och nära. Samtidigt upplevs den egna vardagens arbete och sysslor som inifrån en bubbla, endast halvt verkliga i en större och skrämmande verklighet.

Medan nyhetsrapporter och analyser sköljer över oss, står vi här handfallna och ser krigets fasor eskalera. Än en gång. Och denna gång på europeisk mark. Visst värmer det att här hemma se den ukrainska flaggans färger på profilbilder och husfasader, men det går inte att undvika känslan att här behövs mycket mer än så.

Konkret handling

Linnarc har valt att ge ett ekonomiskt stöd till Rädda Barnen och till UNHCR, ett par av alla hjälpande organisationer som nu gör kritiska insatser för Ukraina och det ukrainska folket. Det finns många fler. Jag vill här ta tillfället att inspirera fler företag och aktörer inom branschen att visa sitt stöd genom konkret handling. Det kan ske på många sätt och genom många kanaler, men här gäller att göra allt som kan bidra till en bättre utgång av dessa fruktansvärda händelser.

Det handlar om Ukraina. Och om det Europa som vi ska fortsätta att verka i framöver.

Linnarc

Linnarc AB är en konsultbyrå inom arkitektur och stadsbyggnad som drivs av Erik Linn.

Kontakt: erik@linnarc.com

Följ verksamheten på sociala medier: